Хочете прорахувати своє замовлення?

Залежно від напрямку і потрібних послуг, ми прорахуємо вам вартість замовлення.

Роботи можуть включати моделювання, конструювання, технологічну підготовку, розкрій і пошиття.

Вибираємо зимовий спецодяг

Вибираємо зимовий спецодяг

Зміст статті:

  1. Навіщо взагалі купують спецодяг на зиму
  2. Вимоги до зимової спецодязі
  3. Класи спецодягу
  4. Моделі зимового спецодягу
  5. Ціни

Зимовий спецодяг повинен забезпечувати працівнику комфорт і захист, бути зручним, функціональним і естетично привабливим. При цьому моделі повинні відповідати нормам чинних нормативно-правових документів України. Нижче розповімо, як правильно вибрати зимовий робочий одяг і кому він точно необхідний.

Навіщо взагалі купують спецодяг на зиму

Головна користь від робочої форми - захист співробітника фірми від негативних зовнішніх факторів на роботі. Вони можуть бути пов'язані з умовами праці або погодою. Головна відмінність спецівки від звичайної уніформи в тому, що без робочої форми відсутній доступ працівника на деякі види виробництва. Українські закони в галузі охорони праці чітко позначають, які категорії працівників повинні одягати спецодяг і на яких підприємствах він зобов'язаний бути.

Купівля, комплектація і видача ЗІЗ гарантується працівникам підприємств із небезпечними і шкідливими умовами праці, що сказано в самому законі «Про охорону праці». Типові критерії зимового робочого одягу не можуть повністю врахувати особливості роботи на конкретному підприємстві.

У Положенні про забезпечення співробітників ЗІЗ (розділ III) зазначений порядок покупки захисного спецодягу, взуття та інших аксесуарів. Важливо замовляти зимову форму на тих фабриках, які займаються пошиттям якісної сертифікованої продукції, як, наприклад, швейний цех «Анелес».

В обов'язковому порядку потрібен спецодяг для жінок і чоловіків, задіяних на роботах, які проходять на забрудненій території і виконуються на відкритій місцевості при низьких температурах.

До таких можна віднести працівників:

  • Будівельних фірм;
  • Гірничо-і нафтовидобувної сфери;
  • Машинобудівних і сталеливарних організацій;
  • Підприємств МНС, ЖКГ та інші.

Важливо правильно підійти до вибору спецодягу, який забезпечує тривале перебування на вулиці при особливих температурних режимах.

Чи є вимоги до спецодягу на зиму

Всі засоби ЗІЗ видаються персоналу безкоштовно. Якщо говорять, що підприємство приватне, а не державне, з питань забезпечення спецодягу - неправомірне. Безкоштовна видача робочої форми на зиму стосується організацій будь-якої форми власності. При цьому нормативні документи в нашій країні враховують регламенти ЄС, в директиві якого описані мінімальні запити до ЗІЗ для забезпечення охорони здоров'я персоналу на їх робочих місцях.

Класи спецодягу в Україні

Завдання зимової спецівки - захистити тіло працівника від переохолодження. Залежно від захисних властивостей теплий одяг ділиться на 4 класи. Найвищий рівень захисту у форми 4 класу. Вона забезпечує людині тепло при температурі -25 ° С і швидкості вітру 6,8 м/с.

Третій клас утепленого спецодягу дає захист від низької температури до -41 ° С і швидкості вітру 1,3 м/с. На території України найбільш популярним вважається одяг 2-го класу, який забезпечує комфорт і тепло працівникові при температурі повітря до -18 ° С і швидкості вітру 3,66 м/с. Головна вимога до комплекту незалежно від класу - збереження здоров'я і працездатності персоналу при знаходженні на морозі протягом 2-х годин.

Важливими деталями, якими оснащуються моделі зимового спецодягу в Aneles, це:

  • Утеплені капюшони і коміри.
  • Вітрозахисні планки на блискавці або кнопках.
  • Утеплення області попереку.
  • Щільні манжети на рукавах зимових курток.

Одяг 1 і 2 класів захисту можуть бути виконані без утепленого коміра або капюшона, а ось спецодяг 3 і 4 класів обов'язково містить ці атрибути. При цьому одяг на фабриці виготовляється з міцних тканин.

Крім загальних вимог, є ряд зауважень для уніформи деяких категорій працівників. Припустимо, костюм зварника, крім волого- і вітрозахисних функцій, повинен мати захист від продуктів горіння. Для цього виробники додають вогнетривке просочення для тканини. Працівникам в темний час доби потрібні вироби зі світловідбиваючими смугами.

Згідно українського КЗпП, роботодавець несе матеріальну (у вигляді адміністративного штрафу) і кримінальну відповідальність за відсутність у працівника спецівки. Запобіжний захід буде обрано в залежності від ступеня шкоди, яка була заподіяна здоров'ю працівника внаслідок порушення законів.

Які є моделі зимового спецодягу

Фабрики випускають різні варіанти форми для роботи при низькій температури повітря:

  • комбінезони;
  • термобілизна;
  • жилети;
  • головні убори;
  • брюки і куртка;
  • напівкомбінезони;
  • жилети;
  • рукавички.

Для виробництва комплектів зазвичай використовується суміш бавовни та поліестеру. У результаті тканина виходить щільною і зносостійкою, вона не твердне на морозі, не шарудить при ходьбі. Як утеплювач можна використовувати класичні матеріали - синтепон або холлофайбер. З останніх розробок - верхній одяг з утеплювачем Тинсулейт, який в 10 разів тонше синтепону, а теплові якості в 1,5 рази вище.

Ціни

При виборі відповідного комплекту зимової форми, потрібно виходити із завдань і цілей, поставлених перед працівником. Спецівка не повинна утрудняти рухів, сильно облягати, мати велику вагу. Бажано, щоб це був легкий і теплий комплект з високою функціональністю.

Обов'язково зверніть увагу на наявність спеціального просочення - водо-, брудовідштовхуючого або вогнетривкого. Усі ці фактори вплинуть на ціну виробу.

Підібрати якісний комплект спецодягу на зиму - непросте завдання. Зазвичай в цьому допомагають співробітники фабрик. Головне, звернутися в надійну компанію з великим вибором моделей одягу і грамотними менеджерами. Швейна фабрика "Анелес" робить краще, ніж Ви очікуєте!

07.12.2020

Інші статті

Потрібна консультація?

Напишіть номер, щоб ми могли зв'язатися з Вами для уточнення деталей замовлення. Ви зможете задати всі Ваші питання.